به گزارش خبرگزاری مهر، چهارده قطعه شعر، مجموعه سرودههای آئینی نغمه مستشارنظامی در قالبِ شعری «ترکیببند» به زودی در یک کتاب و از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر میشود. این کتاب پانزدهمین مجموعه شعر نویسنده است؛ که در چهارده ترکیببند با موضوعهای آئینی و ملی سروده شده است و عمده این اشعار - بنا بر نذر وی - عاشورایی و زینبی است.
شاعر کتاب «چهارده ترکیببند آئینی» در گفتوگویی توضیح داد که ترکیببند نبوی از لحاظ تاریخِ سرایش، اولین اثر این مجموعه است که در سال ۱۳۷۷ سروده شده و «ترکیببندی تقدیم به حضرت «حمزه سیدالشهداء» جدیدترین ترکیببند سروده شده از این مجموعه بهشمار میرود.
بهگفته وی برخی از اشعار این مجموعه مورد عنایت رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای قرار گرفته است و ایشان تعدادی از این اشعار مانند «زینبیه اول»، «گل شش ماهه» که به یک تار نخ از قنداقه خونین حضرت علی اصغر (ع) تقدیم شده است، «حماسههای مادرانه» در وصف مادر شهید محمد معماریان و ترکیببند «حضرت حمزه سیدالشهداء» را پیشتر خواندهاند و نظر لطفشان بهقلم این حقیر، در راه سرودن از پاکان و عزیزان دو عالم برکت داده است.
مستشار نظامی همچنین درباره علت استفاده از قالب ترکیببند در سرایش اشعار گفت: ظرفیت عظیم زبان فارسی موجب پدید آمدن قالبهای متنوعی در شعر شده است، رباعی، دوبیتی، سهگانی، نوخسروانی، غزل، قطعه، قصیده، مثنوی و… و هر یک از این قالبها نیز به نوبه خود ویژگیهای منحصر به فردی دارند که قابلیت پذیرش مضامین ویژهای را به آنها داده و میدهد اما قالب ترکیببند یکی از قالبهای شعر فارسی است که از ظرفیتهای خوبی برخوردار است، قالبی شریف که بیشتر اوقات ظرف مضمونهای عالی بوده و ترکیببندهای زیادی با مضمونهای شریف مذهبی و آئینی و اخلاقی سروده شده است.
وی که این مجموعه را به محضر مبارک حضرتمهدی (عج) تقدیم کرده، با بیان این که قالب ترکیببند اغلب در شعر فارسی به نام اهل بیت عصمت و طهارت متبرک شده است در عینحال محدود نکردن شاعر در یک قافیه و ردیف و ایجاد فرصت روایت و مضمونپروری برای سراینده را از ویژگیهای بارز و شاخص این قالب ادبی برشمرد که برای شرح روایت و سرودن منظومههای آئینی کارایی ویژهای دارد.
نویسنده کتاب «همه تو» در ادامه از مهجور ماندن این قالب در صد سال اخیر همزمان با پیدایش شعر نو و گرایش شاعران به این قالب، سخن گفت و افزود: اما پس از انقلاب این قالب بار دیگر مورد توجه اهل ادب واقع شد و با سرایش ترکیببند فاخر «با کاروان نیزه» از سوی علیرضا قزوه، این قالب شریف جان تازهای به خود گرفت و با راهنمایی ایشان بود که من و برخی دیگر از شاعران نیز به سرایش اشعار در این قالب روی آوردیم.
مستشارنظامی در پایان از غلامعلی حداد عادل، علیرضا مختارپور، جواد غفورزاده و زندهیاد غلامرضا شکوهی، همچنین مدیریت انتشارات «دفتر نشر فرهنگ اسلامی» بابت همراهیها در مسیر سرودن اشعار و انتشار کتاب «چهارده ترکیببند آئینی» قدردانی کرد.
نظر شما